top of page
NATURKRAFT BLOGGEN

Naturlig återhämtning

Uppdaterat: 24 apr. 2018

Efter flera intensiva arbetsdagar som avlöst varandra och blivit till långa arbetsveckor, var det skönt med en stund i naturen. Jag var ledig i fredags och prioriterade den tillsammans med min hund Freja i skogen. Vädret var toppen och ryggsäcken lätt. Vi lämnade kraven och uppkopplingen hemma för att bara vandra i naturen. Jag känner stigarna relativt väl i området och är öppen för nya upptäckter. Därför vek vi av på en upptrampad djurstig som var ny för oss. Naturen just här består mestadels av vuxen tallskog med gran. Marken är mager med bland annat fönsterlav, blåbärsris och ljung.

Efter en liten stunds vandring öppnade skogen upp sig och den blev ljus, luftig och varm. Här slog jag mig ner i solskenet vid foten av en tall. Det var så fantastiskt fint, lugnt och skönt. Freja och jag delade på en smörgås och jag drack lite vatten. Jag la mig ner i mossan. Det var varmt och torrt och där låg jag och lyssnade på fågelkvittret och njöt i stora lass. Ingen telefon och inga måsten, jag kände hur energin återvände och jag tror jag slumrade till lite.

Snacka om naturlig återhämtning.

Jag vet inte om det här är den bästa metoden för stressreducering, att sätta sig en stund i skogen och lyssna på fåglarna. Kanske är det så.

En sak är i alla fall säker naturen finns där, den är kravlös och gratis och flera forskningar bevisar att naturen har god effekt på oss. Så får du en stund över prioritera den i naturen.


6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page