top of page

tis 08 feb.

|

Rocklösa Gård

Aktiviteter på Rocklösa Gård

Välkommen till Sveriges bästa kombination av naturaktivitet och bekvämt boende med bra lokalproducerad mat. Här får du möjlighet att förkovra dig i ämnen som bushcraft, mindfulness och inspirerande fotografi fantastisk natur.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Aktiviteter på Rocklösa Gård
Aktiviteter på Rocklösa Gård

Tid och plats

08 feb. 2022 10:30

Rocklösa Gård, Rocklösa, 646 96 Stjärnhov, Sverige

Om evenemanget

OBS! Det här evenemanget är ett samarbete med Rocklösa gård och all bokningsker via  hemsida:www.rocklosa.se

När du bokar boende på Rocklösa gård finns möjligheten att lägga till någon av följande naturupplevelsepaket med en tilläggskostnad.

Paket - Bushcraft: är konsten att kunna trivas i naturen och att kunna ta emot allt den ger samtidigt som man tar sitt personliga ansvar för att se till att vidare generationer skall ha samma rätt att njuta av den. Bushcraft handlar om ett självförsörjande uteliv, där man till stora delar kan klara sig av det naturen har att ge.

En del av inehållet: Du kommer göra eld, lära dig att hantera yxa och kniv säkert och effektivt, få tips på hur du skyddar dig mot väder och vind, tillverka rep av det som finns i naturen, samt rena vatten och mycket mer. Värdefulla kunskaper som gör dig tryggare i naturen och i olika krislägen. Under hela dagen kommer vi frossa i natur och bushcraft och du kommer få många bra överlevnads tips. Här är den sotiga kaffepannan alltid redo att servera dig färskt kokkaffe vid elden. Under dagen kommer vi vara mestadels utomhus, gräva efter rötter, tälja och vistas runt elden, därför rekommenderas oömma kläder efter väder. Det finns hela tiden tillgång till riktig toalett.

Paket - Mindfulness i naturen:

Ta klivet från uppkoppling till avkoppling, med mindfulness-vandring och skogsbad i en fantastisk natur i hjärtat av Sörmland.

En del av inehållet:

Tillsammans vandrar vi genom olika naturtyper och upplever dem med våra sinnen. Du får tips och verktyg att hantera din stress och du kommer få en inblick i hur vandring i naturen fungerar återhämtande och stärkande.

Under dagen kommer det finnas utrymme för både egen reflektion och social gemenskap.

Eftersom vi mestadels kommer vara ute så rekommenderas oömma kläder och skor efter väder, lämpliga för vandring. Vi kommer totalt att vandra cirka 4 kilometer. Det finns tillgång till riktig toalett under nästan hela dagen.

Dagen leds av stresspedagogen och minfulnessinstruktören Mikael Andersson.

Paket - Inspirerande naturfotografering:

Den här helgen frossar vi i fin natur med kameran, vi analyserar och diskuterar bilder och teknik. Du är lika välkommen om du är nybörjare eller mer erfaren fotograf, tillsammans delar vi med oss av erfarenhet och tips. Och du är lika välkommen med analog- som med en digital kamera.

En del av inehållet:

Vi tar en gemensam rundtur med kameran på Rocklösas marker. Gården är ekologisk och här har man funnit spår från den äldre stenåldern. Vi kommer ha glädje av både mackro, vidvinkel och teleobjektiv. Rundturen på markerna är bland annat till för att du ska kunna hitta själv om du vill fotografera i skymning eller gryning. Eller bara gå en stund för dig själv i skogen.

Under dagen kommer jag ge konkreta tips på hur du kan skapa bättre bilder. Vi kommer äta ute i skogen av medskickad matsäck.

Vad krävs av dig?

Inga förkunskaper eller särskild utrustning krävs. Kom som du är! Till Rocklösa gård kommer du med bil. Efter en skön dag utomhus återvänder du till Rocklösa och ditt boende. Här kan du relaxa med bastubad, ta en skön dusch, njuta på vår stora terrass, dricka lite kaffe/te, sitta framför brasan eller bekanta dig med gården och omgivningarna. På kvällen välkomnar vi dig till bords och du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror av högsta kvalitet. Efter en god natts sömn i ett av våra dubbelrum möts du nästa morgon av vår frukostbuffé med hemlagat och mycket lokala produkter.

Paketet innehåller: Boende med del i dubbelrum. Trerättersmiddag med dryck Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

Tillval: Enkelrumstillägg 300:- Extra natt boende med frukost 450:-/p i dubbelrum Extra natt boende med frukost i dubbelrum och 3-rättersmiddag 950:-/p

Paketet kan kombineras med våra övriga paket, ring för prisuppgift.

BOKA Välkommen att boka via 070-550 11 49 eller paket@rocklosa.se.

Dela detta evenemang

bottom of page