top of page

lör 09 maj

|

Rocklösa Gård

Bushcraft-paket på Rocklösa Gård

Välkommen till Sveriges bästa kombination av Bushcraft och bekvämt boende med bra lokal mat. Här får du dessutom öva dina färdigheter tillsammans med en Bushcraft-instruktör i fantastisk natur.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Bushcraft-paket på Rocklösa Gård
Bushcraft-paket på Rocklösa Gård

Tid och plats

09 maj 2020 10:00 – 10 maj 2020 09:00

Rocklösa Gård, Rocklösa, 646 96 Stjärnhov, Sverige

Om evenemanget

OBS! Det här evenemanget är ett samarbete med Rocklösa gård och all bokningsker via deras hemsida:

www.rocklosa.se

Bushcraft: är konsten att kunna trivas i naturen och att kunna ta emot allt den ger samtidigt som man tar sitt personliga ansvar för att se till att vidare generationer skall ha samma rätt att njuta av den. Bushcraft handlar om ett självförsörjande uteliv, där man till stora delar kan klara sig av det naturen har att ge.

En del av inehållet:

Du kommer göra eld, lära dig att hantera yxa och kniv säkert och effektivt, få tips på hur du skyddar dig mot väder och vind, tillverka rep av det som finns i naturen, samt rena vatten och mycket mer. Värdefulla kunskaper som gör dig tryggare i naturen och i olika krislägen.

Du får med dig ett matpaket med lokalproducerad mat som du bland annat tillagar över elden. Under hela dagen kommer vi frossa i natur och bushcraft och du kommer få många bra överlevnads tips. Här är den sotiga kaffepannan alltid redo att servera dig färskt kokkaffe vid elden.

Elden har haft en central roll i människans utveckling. Elden har även stor betydelse i bushcraft och därför kommer vi tillbringa mycket tid med och runt elden. Du kommer själv få öva att göra eld. Säker och effektiv yx- och knivhantering är också något du kommer få prova på. Du får tips på hur du håller dig varm i en nödsituation och hur du skapar ett tält av en tarp.

Under dagen kommer vi vara mestadels utomhus, gräva efter rötter och vistas runt elden, därför rekommenderas oömma kläder efter väder. Det finns hela tiden tillgång till riktig toalett.

Det här får du:

  • Boende med del i dubbelrum 
  • Grundkunskaper i bushcraft
  • Tillgång till instruktör/handledare
  • Låna kniv, yxa, eldstål mm
  • Lunchpaket för tillagning över elden
  • Relax på gården med bastubad
  • Kaffe/te
  • Trerättersmiddag med dryck
  • Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

Vad krävs av dig?

Inga förkunskaper eller särskild utrustning krävs. Kom som du är!

Till Rocklösa gård kommer du med bil och checkar in kl 10. Efter en skön dag utomhus återvänder du till Rocklösa och ditt boende. Här kan du relaxa med bastubad, ta en skön dusch, njuta på vår stora terrass, dricka lite kaffe/te, sitta framför brasan eller bekanta dig med gården och omgivningarna. På kvällen välkomnar vi dig till bords och du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror av högsta kvalitet. Efter en god natts sömn i ett av våra dubbelrum möts du nästa morgon av vår frukostbuffé med hemlagat och mycket lokala produkter.

Bushcraft-paket 2.295:-/person

Paketet innehåller: Boende med del i dubbelrum Grundkunskaper i bushcraft Tillgång till instruktör/handledare under hela dagen Låna kniv, yxa, eldstål mm Lunchpaket för tillagning över elden Relax på Rocklösa med bastubad Kaffe/te Trerättersmiddag med dryck Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

Tillval: Enkelrumstillägg 300:- Extra natt boende med frukost 450:-/p i dubbelrum Extra natt boende med frukost i dubbelrum och 3-rättersmiddag 950:-/p Paketet kan kombineras med våra övriga paket, ring för prisuppgift.

BOKA Välkommen att boka via 070-550 11 49 eller paket@rocklosa.se.

Bokningsbart under 2020: 28 mars Grupper kan även boka andra datum.

Dela detta evenemang

bottom of page