top of page
STRESSTERAPI
Mer om Mikael Andersson
STRESSCOACH & RÅDGIVARE
Mikael Andersson Avspännings- och Stresspedagog med inriktning mot stressterapi i grupp i naturen. Samt naturguide och kursledare i friluftskunskap.

Vad är stressterapi i naturen och hur går det till?

Naturen har en mycket avkopplande- och stressreducerande effekt på de flesta av oss. Naturen kan fungera stärkande och i vissa fall läkande. Därför är naturen en bra plats att vara på när man bedriver stressterapi eller stresspedagogik.

 

Vi träffas vid minst tre tillfällen och under våra träffar som pågår i cirka två timmar vandrar vi en kort sträcka, gör olika avslappningsövningar, samtalar och reflekterar. Om vädret tillåter tänder jag en brasa som vi samlas runt.

 

Grupperna är på max 4 deltagare, men det går naturligtvis att boka enskilda träffar om man föredrar det. Det finns en styrka i att bedriva stressterapi i grupp och det är bland annat att man kan höra att andra har liknande problem, att man inte är ensam att känna som man gör. Social gemenskap är också bra mot isolering som kan bli en följd av att man lider av stress.

 

Under våra träffar ger jag er verktyg som ni kan fortsätta använda för att minska er stress, det är det som är "stresspedagogik".

Företag eller privatperson

Som företag eller privatperson är du välkommen att delta i Stressterapi i Naturen. Titta i menyn "Boka online" och anmäl dig eller anställda till ett tillfälle som passar. Eller kontakta mig för att boka enskilda aktiviteter eller om du har andra önskemål eller frågor.

Kostnaden avdragsgill som friskvårdspeng.

Om du är anställd och har friskvårdspeng går mina aktiviteter att dra av som friskvård. Det betyder att du får tillbaka en stor del av kostnaden.

 

Som anställd har man även laglig rätt att få hjälp på arbetsplatsen för att minska stressen och tillgodose dina behov.

REGISTRERA & FÖLJ MIG

Gå med i vår sändlista

Missa aldrig en uppdatering

bottom of page