top of page
NATURKRAFT BLOGGEN

Ta ett steg i taget...


Stressterapi i naturen, gå din väg och få naturkraft
Ta första klivet och välj vilken väg du vill gå, fortsät sedan med ett kliv i taget.

Har du hört det förut?

"Ta ett steg i taget".

Det är faktiskt inte så dumt om man tänker efter. Står du inför oöverskådlig och stor förändring så är förmodligen det bästa du kan göra, att ta ett steg i taget. Problemet med att ta alla steg på en gång kan ju bli att vi springer in i väggen och vem orkar med stora förändringsarbeten om allt ska göras på en gång. Risken är att inget blir gjort.

Om vi gör ett exempel:

Titta på bilden ovan, kan du se vilken väg du skulle välja om du skulle gå genom skogen? Trots lite hinder på vägen så kan du förmodligen snart se en linje som passar just dig.

Hur känns det, skulle du gilla utmaningen att gå genom skogen?

Om du är van med skogen och trivs där så kanske du skulle kunna känna en viss njutning, förhoppning och avkoppling.

Men om det samtidigt krävs att du ska passera alla träd på båda sidor, då är det kanske helt plötsligt ett orimligt krav.

Hur känns det nu?

Nu kanske den trevliga bilden på den fina skogen framstår som stressande och smått otrevlig?

Det som hänt är att reptilhjärnan gått igång och varningssignaler talar om att det inte går att genomföra. Uppdraget kommer i alla fall kräva en massa mer av dig om du ska passera alla träd på båda sidor. Kanske ett orimligt uppdrag med andra ord. Men troligen genomförbart.

Fysisk långvandring.

Eftersom jag bedriver stressterapi i naturen så är det väldigt lätt för mig att översätta de där små stegen till en längre vandring. Alltså fysiskt i skogen, men givetvis också en inre resa. En planerad, längre vandring är visserligen ofta betydligt trevligare än andra stora förändringar i livet, men ändå. Om jag skulle försöka intala mig om alla steg jag skulle behöva tillryggalägga för att nå fram på min vandring så kanske jag aldrig skulle påbörja turen. Men om jag ser vandringen som en resa med pauser här och där så är det lättare att motivera sig. Kan jag dessutom välja vilken väg jag ska gå, då är det ännu lättare att ta första steget.

Lyckas du ta första steget så är det bara att fortsätta, allt du behöver göra är att ta ett steg i taget.

387 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page